Santokhi: Mysterie rondom EBS en Suralco

Op een heel drukbezochte VHP-vergadering te Nieuwe-Grond afgelopen zaterdagavond 18 april hield VHP- voorzitter Santokhi, de duizenden aanwezigen voor over betrouwbare informatie te beschikken dat er voorbereidingen worden getroffen dat NV EBS niet de enige leverancier zal zijn van energie. 

Santokhi zegt dat er nu voorbereidingen getroffen worden om dit recht aan diverse ‘loyale spelers” toe te kennen. Hij zei te weten dat de energiewet wordt aangepast. Het baart hem zorgen dat dit alles zo mysterieus aan toe gaat. Toen de VHP-voorzitter ongeveer een maand terug zei dat de Alcoa terug zou trekken uit Suriname, heeft men hem niet in dank afgenomen. 

Hij kan het niet bevatten dat er in “kleine donkere kamers’’ onderhandeld wordt over strategische projecten die het hele volk regarderen. VHP- voorzitter Santokhi eist voor de verkiezingen van 25 mei opheldering van de regering tot de overname van zowel de EBS als Suralco. 

De VHP-voorzitter zegt bezwaar te hebben dat de regering geheimzinnig doet over de EBS en Suralco. Er moet transparantie zijn voor grote strategische projecten die de toekomst van ons land en volk bepalen. Hij is helemaal geen voorstander van dat er duistere zaken worden gedaan door de regering. U als volk, gaat het gelag moeten betalen als er verkeerde besluiten worden genomen in “kleine donkere kamers”. Hij roept het volk op alert te zijn. 

VHP