V7 geregistreerd; campagne gaat nu beginnen

V7 de na pasi e kon..., tijd voor verandering. De partijaanhangers leggen met leuzen uit waar de combinatie voor staat. Zij zwaaien enthousiast met de vlaggen, terwijl ze uit volle borst zingen. De NPS brassband begeleidde de V7 tot aan de voordeur van het Centraal Hoofd Stembureau (CHS), in het gebouw van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). V7 heeft zich vandaag feestelijk geregistreerd. 

De voorzitters Gregory Rusland (NPS) en Chan Santokhi (VHP) liepen samen voorop in de stoet. Enkele leiders schoven aan, net voordat de documenten werden overhandigd aan het CHS. De hoofdbestuursleden Mahinder Rathipal (VHP) en Hesdy Pigot (NPS) waren gemachtigd om namens de organisatie de bescheiden in te dienen bij de voorzitter van het CHS, Eugene Merkus. Rathipal gaf aan dat 70.000 duizend leden geregistreerd staan bij V7.

De stukken zijn geaccepteerd door Merkus. Hij geeft aan dat alle formaliteiten vervuld zijn om de combinatie in te schrijven. Alle zes partijen moesten stukken indienen en ze dienen ten minste 1% van de kiezers als lid te hebben. De documenten zullen verder worden onderzocht door het CHS. Dat werk zal in alle rust gedaan worden, legt Merkus uit. De partijen en combinaties hebben tot zaterdag de mogelijkheid om zich te registreren. 

De officiële campagne van V7 is volgens Santokhi gestart met de registratie van de combinatie. Na vandaag zal er meer bekendheid gegeven worden aan V7.

Elisabeth Fontinie

Bron: Starnieuws