VHP feliciteert dr. Eddy S Jharap

De VHP heeft het genoegen om Dr. Eddy S. Jharap, oprichter en eerste directeur van Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. te feliciteren met de prestigieuze Van Waterschoot van der Gracht Penning die aan hem wordt toegekend op 16 januari 2015 in Nederland. 

De Van Waterschoot van der Gracht Penning, die wordt uitgereikt door het Koninklijke Nederlandse Geologische Mijnbouwkundig Genootschap (KNGMG), de overkoepelende organisatie van aardwetenschappers in Nederland, is het hoogste eerbewijs dat aan uitzonderlijk verdienstelijke aardwetenschappers kan worden uitgereikt. 

Deze bijzondere onderscheiding wordt aan de geoloog Eddy Jharap toegekend als grondlegger van Staatsolie. In 1980 is Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. gestart onder zijn bekwame leiderschap als Algemeen Directeur, gedurende 25 jaren. Dit bedrijf dat thans model staat voor een technologisch geavanceerde industriële onderneming, is opgezet door Surinamers en wordt geleid door Surinaams kader. 

De VHP staat stil bij het jaar 1998, toen medewerkers van Staatsolie, het Gestructureerd Samenwerkingsverband bestaande uit de Gezamenlijke Oppositie in de Nationale Assemblee, de Gezamenlijke Vakbeweging en de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, ondersteund door het Surinaamse Volk, hebben kunnen voorkomen dat het bedrijf verkocht is geworden in 1998.

De VHP feliciteert daarom eveneens de Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. als ook de Surinaamse samenleving met de ere-medaille van Jharap.

Thans is Staatsolie uitgegroeid tot één van de grootste bedrijven van Suriname met een belangrijke bijdrage aan de economie en de overheid en biedt het perspectieven aan de Surinamer van nu en morgen. 

VHP