Mijn eerste VHP meet the people campagne

Om precies te zijn, op 22 oktober 2013, heb ik het startsein gegeven voor de VHP 'meet the people campagne’ te Lelydorp. Wat een mooie vorm om kennis te maken met de samenleving. De meet the people campagne staat in het teken van het kiezerscontact. De huisbezoeken zijn belangrijk om te weten wat er onder het volk leeft. 

Met een goed humeur zijn we als team begonnen aan de meet the people campagne. Maar toen ik de noden van buurtbewoners aanhoorde was ik niet goed geluimd. Men bracht te berde dat er heleboel zaken verkeerd gaan zoals:  hoge prijzen van levensmiddelen, verruwing van de criminaliteit, AOV gelden raken binnen een week op, hoge benzineprijzen,  creëren van werkgelegenheid, huisvesting etc. 

Wij  van de VHP willen met nieuwe ideeën, samen met alle andere actoren, op zoek gaan naar creatieve oplossingen die het land structureel vooruit helpt. Onze partij heeft  een arsenaal aan deskundigen, die een geweldig creatief vermogen heeft. We moeten alle beschikbare deskundigen inzetten om de problemen in ons land het hoofd te bieden.

Want voor een echt succesvolle toekomst mag het in Suriname niet uitmaken in welke buurt je bent geboren. Iedereen moet gelijke kansen krijgen, vooral de kinderen, jongeren en ouderen in arme wijken mogen we niet aan hun lot overlaten. Daarom vragen wij het kiezersvolk om de juiste keuze te maken in 2015.

De huidige regering heeft alle mogelijkheden en ruimte gehad om ontwikkeling te brengen in Suriname, echter heeft ze in deze gefaald. De huidige regering schreeuwt hoog van de daken dat het goed gaat in het land. Laat ze eens komen kijken in de arme buurten waar ze nooit verschijnen in plaats van te schreeuwen dat alles koek en ei is.

De VHP gaat voor een daadwerkelijke aanpak van de alledaagse maatschappelijke en sociale issues in ons land. Als de VHP met haar partners regeermacht verkrijgt, zullen we er met z’n allen de schouders onder zetten om van Suriname een beter land te maken. 

Om de verkiezingen in 2015 te winnen moeten we niet alleen overtuigd zijn van ons verhaal, maar we moeten het ook goed kunnen vertellen. We moeten naar de mensen, in de wijken, ressorten en buurten gaan luisteren voordat we ons beleid gaan maken. 

Enthousiaste partijgenoten lieten zien hoe het kan en moet. Met mooie ideeën over hun eigen ressort, praktische voorbeelden voortkomend uit ons eigen sociaal- democratische gedachtegoed.  We gaan door met onze meet the people campagnes, en in de komende maanden zullen wij de campagnes intensiveren. 

De VHP bruist en leeft, men is strijdbaar en gelooft in zichzelf. De VHP zal uw strijdbaarheid, uw enthousiasme en uw inzet de komende maanden hard nodig hebben. 

Mag ik op u rekenen?

Chan Santokhi