Nieuwe rechtszaak tegen Sapoen, Chitan en Simons

Donderdag zal een nieuwe rechtszaak dienen tegen Raymond Sapoen, Diepakkoemar Chitan en Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Pertjajah Luhur, VHP, NPS en de kandidaten Barkat Mohabali en Prim Sardjoe hebben het kort geding aangespannen. Aan de rechter wordt gevraagd om de Assembleevoorzitter te verbieden Sapoen en Chitan uit te nodigen voor vergaderingen.

Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), zegt aan Starnieuws dat rechtsingang is gevonden door advocaat Gerold Sewcharan. Er zijn diverse vonnissen op schrift gesteld. Het is duidelijk dat Sapoen en Chitan teruggeroepen zijn, stelt de politicus. Aangezien de mensen nog steeds deelnemen aan de vergaderingen en zij uitgenodigd worden, is besloten weer naar de rechter te gaan.

De rechter wordt gevraagd om Sapoen en Chitan te verbieden zich langer uit te geven als Assembleeleden. De rechter wordt gevraagd om Simons te gebieden om Sapoen en Chitan de toegang tot het Assembleegebouw te ontzeggen. Er is een dwangsom van SRD 1 miljoen gevraagd, iedere keer wanneer de Assembleevoorzitter in strijd met het vonnis handelt.

Bron: starnieuws